Saturday, September 19, 2015

Cuti-cuti Malaysia di Felda Residence Tekam Jerantut



Assalamualaikum,

Cuti yang lepas Illa berkesempatan bercuti-cuti Malaysia ke sebuah daerah di Pahang bersama famili tercinta.Jerantut.Tak sah kalau cuti yang panjang tak dihabiskan bersama keluarga.Kalau dah balik sem nanti kompem kerinduan gitu.

Kami sekeluarga menginap di Felda Residence Tekam Hotel.Hotel ini asalnya sebuah pusat penyelidikan tau.Tapi sekarang tempat ini menjadi tumpuan pelancongan serta tempat beristirehat untuk seisi keluarga.




Pandangan hadapan Felda Residence Tekam,Jerantut Pahang.


Di sekitar ruangan luar hotel






Menariknya di hotel ini kami disambut dengan fakta sejarah serta pameran mengenai Kota Gelanggi di sekitar lobi.Memang menarik.



Disambut dengan perhiasan artifak sejarah yang berkaitan dengan Kota Gelanggi di sekitar lobi hotel.




Barang-barang yang digunakan untuk ekskavasi mencari artifak lama.
*agak-agak cari harta karun dapat tak.hihi..



Kami menginap bilik Family Suite di Banglo Semai Bakti.Harga memang sangat berpatutan tau.Ada dua katil double dan single bed.Siap boleh golek2 lagi haa.Seghonok kata koo.
Terdapat juga kemudahan seperti iron dan iron board.So, pasni tak perlulah bersusah payah nak bawak iron sendiri dari rumah kan. :)



Menginap di Banglo Semai Bakti




Heater air juga disediakan tau




Terdapat katil single bed dan double bed.Golek2 lah sepuas ati ye..hee





Ruangan tandas yang bersih dan selesa.Hew hew



Macam biasa benda ni selalu adik aku yang rembat dulu.Adik lah adik..haishh  -_ -"




9.30 Malam


Malam tu memang tak sah kalau tak singgah I-City di Bandar Jerantut.Simple and nice view.Mungkin tak sebesar I-City di Shah Alam namun disini terdapat daya tarikan sendiri.
Agak-agak nak berkelah pon boleh
Nak berkaroke pon boleh
Nak bersenam pon boleh
Apetah lagi berselfie wefie bersama teman-teman kennn.
*simpan untuk kenang-kenangan lorrrr..



Bandar Jerantut Pahang




I-City Jerantut.Jangan lupa singgah tau.Besss..



Seterusnya kami singgah makan di restoran yang berdekatan dengan I-City Jerantut.Nama maaf terlupa sangat-sangat.Errr..
Tapi nak cakap memang makan dekat restoran tu berbaloi sangat-sangat.Berpatutan dan sedapppp,Dijamin 150%.






See harga Char Kueh Teow pon berpatutan di sini.Sedaaaaaaappp weyh Char Kueh Teow Komando ni.
Illa pulak order Chicken Chop with Mushroom Sauce.Sedap tak terhingga tau.Series kuah dier tak pekat dan tak cair.Just nice je.hihi..



Siap berseni lagi kuah gravy Chicken Chop ni.





8.00 Pagi

Keesokkan paginya,kami bersarapan di hotel.Kalau menginap di Family Suite anda akan dapat 3 per pax for breakfast.See affordable kan.Makan sepuas hati.Rating illa bagi 4/5 sebab layanan pekerja dan makanan yang disediakan amat menarik sekali.Bukan tu sahaja hiasan dalaman pon menarik sangat.Simple and nice.





With beloved abah and emak.Sayang diorang ni sesangat <3



Gambar kenang-kenangan di sekitar kafe Felda Residence Tekam
*adik lah adik ko dah kenapa.Nak sumpit ape lettuw..  -___-"



Hari terakhir disini Illa banyak habiskan masa bersama keluarga menikmati pemandangan sekitar Felda Residence Tekam.Saujana mata memandang.Seronok berada di sini.




Saujana mata memandang





Lain kali datang lagi.
Ok malas nak mengomel panjang2.Nanti  sambung lagi hokeyhhh..




Kenang-kenangan bersama keluarga di sini :)



Bye-bye <3




No comments:

Post a Comment